Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

АКАЙ БЕРИ – - 5000 мг.

acai-immuno-web
Топ продукти
acai-immuno-webakai_berry-4
39,90 лв. за продукт

100 КАПСУЛИ НАТУРАЛЕН ЕКСТРАКТ

Тази супер хранителна добавка съдържа лиофилизиран Акай бери на прах в комбинация с витамини, минерали и билки, в това число цинк, витамин В6, цвекло , антиоксиданти (включително антоцианини), които предлагат защита срещу свободните радикали и подпомагат естествените защити на организма. Също така богата на витамини, минерали, фитонутриенти и полифеноли Acai Berry Supreme повишава енергията на организма, повишава имунитета, дава жизненост и здраве.

Подходяща за спортисти и диабетици. Одобрена от EFSA: Европейски орган за безопасност на храните

Цинкът допринася за нормализирането на въглехидратния метаболизъм, подобрява когнитивна функция на организма, влияе на фертилитета и репродуктивностаа, нормалния синтез на протеини, а също така поддържа костите, косата, ноктите и кожата. Другите ползи са поддържането на нормални нива на тестостерон в кръвта, поддържане на нормално зрение, нормална функция на имунната система, има роля в процес на клетъчно деление.

Витамин В6 допринася за нормалното функциониране на имунната система, регулирането на хормонална активност, , нормален метаболизъм, нормален протеин и гликоген, способства за намаляване на умората.

Биотинът допринася за  нормалното функциониране на нервната система, нормален метаболизъм, нормалната психологическа функция, нормална коса и кожа и поддържане на нормална лигавиците.

Акай бери: Акай бери е плод с големината на средно голямо гроздово зърно с наситен тъмно лилав цвят. Въпреки, че плодът изглежда сочен и месест, в действителност това съвсем не е така, защото на практика представлява една огромна костилка, обвита в съвсем тънка ципа (която съставлява едва 5%, срещу 95% костилка). Точно в тази тънка ципа (пулпа) е концентриран невероятният коктейл от полезни вещества, които превръщат акай бери в суперхрана.

Легендите за чудотворното действие на акай бери датират още от колонизаторите, а местните индиански племена в района на Амазония издигат този плод в култ. В Южна Америка дори го наричат "аптеката на Амазонка", заради необичайно високата концентрация на полезни вещества в този плод.

Хранителни качества

Акай бери е един от плодовете са най-високо съдържание на антиоксиданти. Богат е също на фибри, витамините А и С, минералите желязо и калций, флавоноиди, антоцианини, аспартанова, глутаминова и олеинова киселина. Ценен източник на белтъчини и полезни мононенаситени мазнини (подобни на тези в авокадото).

Ползи от приема на акай бери

Забавя стареенето

Този ефект се дължи на високото съдържание на антоцианини и антиоксиданти, които забавят процеса на стареене. Проучванията сочат, че акай бери съдържа 10 пъти повече антиоксиданти от гроздето и два пъти повече от боровинките.

Подобрява сърдечното здраве

Установено е, че акай бери подобрява здравето на сърдечно-съдовата система чрез подобряване притока на кръв и хранителни вещества към сърцето и други органи. Тази суперхрана е богата на мононенаситени мастни киселини, които са известни с това, че понижават нивата на лошия LDL холестерол и повишават нивата на добрия HDL холестерол. Антоцианините, които се съдържат и в червеното вино, също подобряват функцията на сърдечно-съдовата система.