Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

ЕРИТРИТОЛ – натурален заместител на захарта

erythritol_web
Промоционални продукти
erythritol_weberythritol-2_938211857erythritol-3_web_1330571062erythritol-4_web
Текуща цена: 17,00 лв. Нашата цена: 17,00 лв.15,30 лв. за продукт

250 грама

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕРИТРИТОЛЪТ?

От няколко години в редицата на естествените подсладители се подреди и ЕРИТРИТОЛЪТ, който се среща в крушите, динята, гроздето, царевицата и други. Смята се за един от полезните подсладители, наред със сорбитола и ксилитола.

Практически еритритолът няма енергийна стойност. При консумация бързо се всмуква в тънките черва и и почти веднага се извежда от организма чрез урината.

ПОЛЗИ ОТ УПОТРЕБАТА НА ЕРИТРИТОЛ

Еритритолът значително намалява риска от затлъстяване, което е рисков фактор за много заболявания: захарен диабет, сърдечни патологии (исхемична болест, инфаркт на миокарда); съдови патологии (варикоза, атеросклероза); жлъчно-каменни болести, холецистит, артрит.


ЕРИТРИТОЛ И ЗАХАРЕН ДИАБЕТ

Медицински изследвания на Института за здравословно хранене в Охайо, САЩ, са доказали, че редовната употреба на еритритол понижава нивото на кръвната захар. Това е потвърдено и от изследване, публикувано в „Европейски журнал по клинично хранене“, което установило, че еритритолът “… не влияе на серумните нива на глюкоза, инсулин или други серумни съставки.“

Еритритолът не влияе още и върху нивото на холестерола, триглицеридите и другите биомаркери.

КАК ЕРИТРИТОЛ ПРЕДПАЗВА ОТ КАРИЕС?

Еритритолът се разглежда и като продукт, отнасящ се към класа вещества, наричани „приятели на зъбите“. Причина за това е, че той притежава изразени антикариесни свойства. Доказано е, че след употребата на храни със съдържание на еритритол, рН– то в устата остава неизменено в пределите на 6,8-7,2 в продължение на много часове. За сравнение, 70-80 минути след употребата на захароза рН- то може да падне до 5,0, което обикновено се разглежда като една от основните причини за постепенното разрушаване на структурата на зъбите.

УПОТРЕБА НА ЕРИТРИТОЛ

Едно от най- големите предимства на еритритолът, в сравнение с почти всички други алтернативи на захарта е, че той е безопасен за консумация от почти всеки. Например, в списание „Хранителна и химическа токсикология” се заключава, че еритритолът се понася добре както от хора, така и от животни. Друг преглед, публикуван в „Регулаторната токсикология и фармакология” установил, че големи дози еритритол (1 грам на килограм телесно тегло дневно) също са понасяни добре от пациентите.

ГОТВЕНЕ И КОНСЕРВИРАНЕ С ЕРИТРИТОЛ

Еритритолът, във всичките си форми - на кристали или на прах, може да се използва спокойно както за готвене, така и за консервиране. Този подсладител не променя качествата си при термична обработка и се употребява точно като добре познатата ни кристална захар.

ВРЕДА ОТ УПОТРЕБАТА НА ЕРИТРИТОЛ

Въпреки че еритритолът като цяло се счита за безопасен подсладител, не е изключено в началото на неговата употреба, а също и при консумация в по - големи количества, да се усетят някои странични ефекти.

Специалистите съветват хората, страдащи от синдром на раздразненото дебело черво или други стомашни проблеми, да го употребяват в ограничено количество.

Използвайте еритритол навсякъде, където обикновено ползвате захар, защото:

  • Има антиоксидантни свойства
  • Напълно натурален заместител на захарта
  • Без калории
  • Подходящ за редуциране на теглото
  • Подходящ за диабетици
  • Предотвратява появата на зъбен камък и кариеси
  • Лесноразтворим