Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

КСИЛИТОЛ БИО - БРЕЗОВА ЗАХАР

xylitol-web
Промоционални продукти
xylitol-webxyl_web
Текуща цена: 17,00 лв. Нашата цена: 17,00 лв.15,30 лв. за продукт

Натурален подсладител на кристали
Естествена алтернатива на захарта
Без ГМО

За всички, които са избрали здравословния начин на живот и търсят естествена алтернатива за замяна на захарта.

Брезовата захар (ксилитол) е заместител на захарта, извлича се от кората на дървета в Европа, предимно от бреза и бук от устойчиви гори. Висококачествен 100% европейски продукт. Прилага се като класическа кристална захар – в топли или студени храни и напитки.

Подходяща за готвене, печене, подслаждане, напитки, сладолед, конфитюри, зърнени храни, десерти и др. Не е подходяща за приготвяне на тесто, тъй като брезовата захар не формира благоприятна среда за развитие на дрожди.


- Изглежда като захар и подслажда- метаболизира се в организма, но по съвсем различен начин
- За здравословно хранене и диети- особено при диета с намалена захар
- Гликемичен индекс 8,5 - подходящ за диабетици
- Натурално без лактоза и без глутен- 100% естествен продукт (без изкуствени или химически съставки)

 

Какво представлява ксилитол и как се добива?

Добавянето на захар в храната ни, може да се превърне в голям проблем в стремежа ни към здравословен живот. Поради тази причина хората отдавна търсят естествени алтернативи на захарта и са го открили в лицето на брезовата захар -  ксилитол.

Ксилитолът изглежда и има същия вкус като захарта, но има по-малко калории и не повишава нивата на кръвната захар. Няколко медицински проучвания показват, че той може да подобри здравето на зъбите и има други важни ползи за организма Ксилитолът е вещество, което се категоризира като захарен алкохол (или полиалкохол). Захарните алкохоли са като хибридите на захарната молекула и алкохолната молекула. Тяхната структура им дава възможност да стимулират рецепторите на сладкия вкус на езика.

Ксилитолът се среща в малки количества в много плодове и зеленчуци и следователно се счита за естествен продукт. Човешкият организъм дори е в състояние сам да го произвежда чрез нормален метаболизъм. На вкус ксилитолът е подобен на обикновената захар, но съдържа 40% по-малко калории. В природата се среща в натурален вид в някои растения, но главно в кората на брезата, поради което е познат и като брезова захар.

Откриването на ксилитола се е случило в края на XIX век почти едновременно в две страни – Германия и Франция. И от тогава новото сладко вещество започнали да го използват хората със захарен диабет, като безопасна алтернатива на захарта. В чист вид представлява бял кристален прах, който се разтваря във вода, спирт, оцет. Това е единственият от всички въглехидрати, чийто вкус е идентичен с вкуса на захарта.

 

Как действа Ксилитол?

Попадайки в организма, Ксилитол има леко слабително действие. По-забележим е този ефект при по-големи приети количества, така че може да се използва в борбата с килограмите, за да се подобрят резултатите от диетите. Освен това, продуктът притежава противоинфекциозни свойства, благодарение на което може да се използва с успех при заболявания на средното ухо. Защитава и от стафилококови бактерии и е ефективен помощник срещу астма. Може да послужи и като профилактика срещу остеопороза. Резултатите на някои изследвания са показали, че Ксилитол уплътнява костната тъкан и възстановява минералния баланс.

Полезните свойства на Ксилитол:

Защитава и реминерализира зъбния емайл

Предотвратява кариес и зъбна плака

Намалява количеството стрептококови бактерии

Помага за профилактика на чупливост на костите

Намалява рисковете от поява на алергии, астма, хрема

Влиянието на Ксилитол върху зъбите

Сладкото руши зъбите. В сравнение с изкуствените подсладители Xylitol не е вреден за здравето, а в същото време защитава зъбите  от кариес и недостиг на минерали. Освен това е ефективен за възстановяването на пукнатини, причинени от кариесите, чисти зъбите от плаката и усилва защитава за емайла. И както са доказали проведените изследвания, положителният резултат от употребата на това вещество се запазва за дълги години напред. Още в края на миналия век френски изследователи са сравнили влиянието на ксилитола и захарозата върху зъбите и устната кухина. Оказало се, че Ксилитол, за разлика от другите захари, не предизвиква ферментация и не помага за размножаването на бактериите в устната кухина. По-просто казано – с Ксилитол бактериите „гладуват” и умират.

Ксилитол – спасението от вредните гъбички

С гъбичките от рода на Кандида, както казват някои учени, е инфектирано почти 80% от населението на планетата. Една от локациите на вредоносната проява на гъбичката е устната кухина. Докато другите въглехидратни сладости подпомагат размножаването и бързия растеж на Кандида, Ксилитол предотвратява или напълно стопира този процес. Също така помага срещу кандидоза, предотвратява разпространението на гъбичките във вътрешността на тялото, тъй като без да получават необходимата за поддържането на живота си захар, те загиват.

Ксилитол е диетична сладост

Ксилитол притежава такова ниво на сладост, каквото и захарта, но калориите, които съдържа са повече от 30% по-малко от тези в глюкозата. Друга особеност е химичният състав на веществото Ксилитол – в него няма неефективни въглехидрати. Тези характеристики го правят отлично средство за диетичен режим на хранене и за програми за намаляване на теглото.

Хранителна информация за 100 гр:
Калории 1000 kJ / 240 kcal
Протеини 0 гр
Въглехидрати 99,8 гр
                                            - от които захари 0,2 гр
                                            - от които полиалкохоли 98,5 гр**
Мазнини 0 гр  - от които наситени 0 гр
Фибри 0 гр
Натрий 0,004 гр


Начин на съхранение: На сухо и проветриво място.

Произход: Финландия