Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

ОРГАНИЧНО КАКАОВО МАСЛО – 250 г.

coco_butter_web
Топ продукти
coco_butter_webcocoa_butter1
14,90 лв. за продукт

Какаовото масло е растителна мазнина извлечена от какаовите зърна. Кремавожълта с леко шоколадов вкус и мирис на шоколад. Извлечена е чрез студено пресоване, което запазва голяма част от ценните хранителни вещества. Този тип мазнина е много  устойчива , съдържаща естествени антиоксиданти, които я предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години.

Гладката текстура, сладкия аромат и омекотяващите свойства го правят популярна съставка на козметичните продукти. Има точка на топене при около 40 градуса. В сухо състояние маслото е ронливо, но лесно се променя дори и ако само го разтриете между пръстите си.
Освен за козметични цели, какаовото масло може да се използва и за кулинарни цели. От него се получава чудесен домашен шоколад. Може да се ползва и за различни десерти и смутита.

Благоприятните ефекти на какаото се дължат на растителните флавоноиди - голяма подгрупа от голямата група на полифенолите, специално епикатехин.

То има и много добри овлажняващи свойства. Използва се, за да задържа кожата мека, еластична и здрава. А с какаовото масло може да мажеш бръчки, стрии, да използваш като лосион и много други. Използва се и за хранителни цели

ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА 100 ГР. КАКАОВО МАСЛО:

  • Калории – 883kcal
  • Мазнини – 99.8g
  • Протеин – 0g
  • Въглехидрати – 0g
  • Фибри – 0g

Произход: Перу