Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

100% БИО АРГАНОВО МАСЛО 50 мл.

s-l1600
Топ продукти
s-l1600argan oil
19,99 лв. за продукт

Натурално арганово масло за лице и тяло от родината му Мароко

Аргановото  масло е растително масло, произведено от ядките на аргановото дърво (Argania spinosa L.), чиято  родина е Мароко. Поради широкото си разпространение там аргановото масло има масова употреба – използва се за кулинарни цели – върху филия хляб на закуска или за накисване на кус-кус или макаронени изделия. В световен мащаб аргановото масло има репутация на съставка от най-висок клас с много широко приложение – както като продукт за лична хигиена, така и като здравословен гурме продукт.

Козметични употреби
Аргановото масло традиционно се използва за лечение на кожни заболявания и като козметично масло за кожа и коса:
Има овлажняващо действие, ползва се с успех при акне, проблемна кожа, както и за подхранване на косата. С добър успех аргановото масло се ползва при розацея и различни дерматити.  Другите му приложения са като профилактика срещу ревматизъм, а също и при изгаряния.

Външното приложение на аргановото масло за кожа дава добри резултати при кожа с бръчки, лющеща се и суха кожа.

В родината му го използват и като заместител на брилянтина и за укрепване на косата.

За кожата
Уникалната комбинация от антиоксидантни и овлажняващи свойства в това масло може да помогне за поддържане на еластичността на кожата, като същевременно предотврати загубата на влага, която може да допринесе за процеса на стареене. Това масло прави кожата по-мека, като същевременно ограничава появата на стрии, кръговете на очите, изгаряния и бръчки, както и поражения от тютюнопушене, замърсяване или силна слънчева светлина. Аргановото масло регулира мастната тъкан в кожата и упправлява добре  рН на организма, така че кожата да е по-малко раздразнена.

За косата
Ползването на арганово масло в грижа за косата ще подобри еластичността и гъвкавостта на косъма, нацъфтяването на краища и начупрането на косата. Освен това аргана прави косата по-блестяща и елиминира изсушаването й чрез естествено хидратиране на корените и укрепване на косата. Аргановото масло осигурява на нашата коса и висока доза от мастни киселини. Ползата от тях е, че те укрепват косъма, подобряват протеиновата му структура, без да придават на косата лепкат и мазен вид.

За тялото
Високото съдържание на антиоксиданти в аргановото масло може да помогне за подобряване на имунитета към определени заболявания, включително ендометриума, простатата, гърдата или колоректалния рак. Известно е, че ползването на това масло подобрява състоянието на чупливост при ноктите, успокоява артрита, ревматизма и инсулиновата резистентност. Използването на арганово масло може да подобри нивата на триглицеридите, за да предотврати сърдечно-съдовите заболявания.

Хранене
Аргановото масло е богато на омега-6 мастни киселини и линолова киселина, което може да осигури противовъзпалителни, антистаряващи, антиоксидантни и овлажняващи свойства на кожата.
Също така съдържа омега-9 ненаситени мастни киселини и витамин А, които осигуряват високи дози антиоксиданти на организма.