Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

ЧЕРНИТЕ ЗРЪНЦА, КОИТО ПОМАГАТ ЗА АЛЕРГИИ И ТРЕВОЖНОСТ

Черният кимион се използвал още в Древен Египет за подобряване на храносмилането, справяне с настинка, главоболие, инфекции и зъбобол.

kimion black

Различни университети по целия свят провели над 200 изследвания, които доказват, че семената от черен кимион са ефективни при лечението на заболявания, като алергии, ревматоиден артрит, алергичен ринит и астма.

las semillas de comino negro desde tutankamon hasta nuestros dias

Доказано е, че черният кимион защитава сърцето, тъй като укрепва вътрешните стени на кръвоносните съдове и предотвратява проблеми с високо кръвно налягане.

Семената помагат за понижаване на тревожността. При експеримент на 48 юноши доброволци е наблюдавано подобряване на настроението след 4 седмици приемане на черен кимион. Една от най-големите ползи на билката е възстановяването oт косопад.

kosa

Маслото от черен кимион подобрява растежа на косата и я предпазва от преждевременно побеляване. Включвано е и в състава на кремовете за предотвратяване на бръчки.В едно проучване на 20 възрастни доброволци, е установено и подобряване на вниманието и паметта след девет седмици прием на черен кимион.