Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

ШЕСТ ЗДРАВОСЛОВНИ ДОМАШНИ ДРЕСИНГА ЗА САЛАТИ

salad dressing recipe2Дресингът на салатата е важна съставна част от нея. Тя дава допълнителен вкус и е толкова важна, че смяната на дори една съставка променя всичко и прави салатата различна, понякога неузнаваема. Тук ви предлагаме шест лесни рецепти за домашен здравословен дресинг, които са подходящи за различни салати. А вкусовете са различни - от сладко до пикантно, до кремообразно, има за всекиго по нещо. И всичко е направено със 100% чисти съставки. Комбинирането на вкусове и текстури е това, което прави една салата специална. Рецептите за дресинги тук са простички и не отнемат повече от 5 минути за приготвяне.

1. Дресинг с кориандър и лайм

Съставки: Кориандър пресен, авокадо, лайм, морска сол.

Този дресинг с кориандър, сок от лайм и авокадо става супер гъст и прилепва добре към съставките на салатата. Количеството преценявате сами според количеството на салатата. Страхотен е за нарязани на малки парченца салати. Освен това планирайте такова количество, че да се изяде наведнъж, защото авокадото, което е основна съставка, се окислява на въздуха и покафенява. Този вид дресинг не може да се съхранява.

SALAD DRESSINGS 22. Дресинг от горчица и кленов сироп

Съставки:  Кленов сироп, балсамов оцет, горчица, олио (зехтин).

Това е бърз дресинг, който се разбърква буквално за 2 минути. Супер кремообразна консистенция, чудесна за прости салати, които са базирани предимно на листни зеленчуци.

3. Лимонов сок и маково семе

Съставки:  Лимонов сок, маково семе, горчица, мед, зехтин.

Този дресинг с лимонов сок и маково семе е свеж, ароматен и жизнен. Супер бърз и лесен здравословен дресинг, който ще ви накара да ядете салати всеки ден и по няколко пъти на ден.

4. Билков дресинг от гръцко кисело мляко

Съставки: Гръцко кисело мляко, майонеза, горчица, морска сол, черен пипер, пресни билки (босилек, риган, машерка..).

Този билков дресинг на основата на гръцко кисело мляко е супер универсален дресинг и е подходящо да го направите,  когато установите, че в хладилника ви увяхват някои билки. Приятен дресинг с остър аромат, направен за всички любители на киселото мляко. Доста подходящ за краставичена салата или други подобни, които вървят с млечни сосове.

Homemade Dressing Recipe5. Дресинг от цитруси  и босилек

Съставки: Босилек, портокал, горчица, лайм, морска сол, черен пипер.

Невероятно ароматен  дресинг с много ниско съдържание на мазнини. Този дресинг със сок от цитруси и босилек има страхотен вкус и пасва добре на летни салати, които са многокомпонентни.

6. Фъстъчен дресинг за салата

Съставки:  Фъстъчено масло, джинджифил, чесън, соев сос, олио, лайм.

Този здравословен фъстъчено- джинджифилов дресинг има невероятен вкуси добре пасва на всяка салата на основата на зеле. Мекият кремообразен аромат на фъстъци много добре пасва с хрупкавия зелев лист.

Как да съхраняваме домашно приготвен дресинг за салата?

Съхранявайте вашия домашен дресинг в херметически затварящи се буркани в хладилника. Разклатете всеки път преди употреба.

Lime 2Колко дълго мога да съхранявам домашно приготвени сосове за салата?

Зависи от съставките: съдържание на авокадо не повече от 24 часа. Ако съдържа пресни билки до 4 дни. Без лесно развалящи се съставки - до 2 седмици.

Кои са най-здравословните дресинги за салата?

Всеки дресинг за салата, приготвен с истински полезни съставки, е здравословен. Разбира се, наслаждавайте се умерено и обърнете внимание на цялостната си диета, за да сте сигурни, че не прекалявате с мазнините заради дресинга.