Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

ПАТЛАДЖАНИ НА СКАРА ПО ТРАДИЦИОННА РЕЦЕПТА

grilled eggplant 1Патладжанът е продукт, който е много на почит в италианската кухня и се използва под най-различна форма и с най-разнообразни съставки и добавки. Дали ще го ползвате като ястие и предястие, или ще приготвите с него някакъв вид разядка, със сигурност резултатът ще е неизменно добър. В случая ще ви предложим няколко тънкости, взаимствани от италианската кухня, за да приготвим нещо наглед много простичко - патладжани на скара.

Съвети за приготвяне на най-добрия патладжан на скара.

  • - Най-добрият и най-лесният начин да изпечете патладжан на грил е да намазвате предварително резените патладжан с мазнина преди печене, ако не искате да ги изгорите.
  • - Трябва да добавите подправките и зехтина едва след изпичането и да оставите вкусовете да се смесят!
  • - След като приключите с печенето на патладжана, поставете резените върху чиния, за да се охладят.
  • - След това поръсете печените на скара филии патладжан с пресен магданоз, чесън, сол и зехтин.
  • - Съхранявайте остатъците, покрити със стреч фолио в хладилника
  • Трябва ли да обелите патладжана?
  • Ако патладжанът е млад и крехък, тогава наистина няма нужда да се бели, освен ако не предпочитате. Месестата част трябва да е твърда, без петна, подобна на гъба.

  • grilled eggplant 3

Може ли патладжанът на скара да бъде замразен?

Да, патладжанът на скара може да бъде замразен. Не забравяйте поставите изпечените и охладени патладжани във фризерни торбички или подходящи за замразяване контейнери. При правилно съхранение ще издържат 10-12 месеца във фризер.

Трябва ли патладжанът да се посолява преди печене на скара?

Филийките патладжан не трябва да се осоляват преди печене, тъй като осоляването няма значение. Солта трябва да се добави след добавяне на останалите съставки.

Как да съхраняваме патладжан

Суровият патладжан може да съхранявате 5-7 дни в хладилник. Ако е вече нарязан, трябва да се увие в найлон и също да се съхранява в хладилник. Използвайте го за направата на вегетарианско ястие и го сервирайте с малко вкусно сирене. 

Опитайте една много добра комбинация с печен патладжан. Представете си филийка с пресен хрупкав хляб, покрита отгове с една - две филийки печен патладжан и едно хубаво парче сирене по ваш избор. Вкуснотия!