Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

СУШЕНО МЕСО ПО СТАРА РУСКА РЕЦЕПТА

teleshko meso sushenoВкусно месо, което не изисква кой знае какви специални разходи и кулинарни умения – това е добра находка за всяка домакиня. Ние всички вече сме свикнали обичайно да пържим, печем или варим продуктите. Затова напълно сме забравили за този традиционен метод за обработване - сушене на месо. А какво може да е по-вкусно от крехко прошуто, домашен салам или пастърма? Само домашно сушено телешко, което е много по-здравословно и вкусно, отколкото да се купуват от магазина колбаси и пушени меса с недоказано качество.

Днес ще ви разкажа за един прост начин за приготвяне на сушено месо. Получава се много вкусна закуска само за 3 дни, много подобна на италианската брезаола. Само че вместо вино ще използваме друга съставка.

Съставки

1 кг телешко или говеждо месо

150 мл водка (или бренди, коняк)

100 г сол

100 г захар

1 ч. л. черен пипер на зърна

3 с. л. олио

Приготвяне

Измийте месото и отстранете всички ципи и жили. В съда, който сме подговили за месото поставяме найлонова торбичка и в нея изсипваме продуктите, които сме подготвили за маринатата – водка, сол, захар, черен пипер и мазнината.


След това поставете вътре месото, завържете торбичката и разклатете така, че марината да облее цялото месо. Поставете в хладилника за три дни.  Извадете месото от хладилника. Важно е да не го плакнете или измивате от маринатата.Просто го подсушете с домакинска хартия и му дайте няколко часа време да изсъхне.

В резултат се получава много вкусно месо! Впрочем, вместо водка можете да използвате бренди или коняк (но качествен). Тогава месото ще бъде още по-пикантно и с лек послевкус на пушено. Този невероятен деликатес може да бъде приготвен само за три дни.