Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

ВИЖТЕ КАК СВАЛЯТ КИЛОГРАМИ КРЕМЪЛСКИТЕ ПОЛИТИЦИ

С Кремълската точкова диета може за 5 седмици да  отслабнете с до 12 кг. 
vegetable
 
Преди  десетилетия  специалисти на НАСА разработват диета, с която се контролират килограмите на американските астронавти.  В България тя е известна като  ниско-въглехидратна диета. Наричат я още "точкова" диета . В Русия е позната като "Кремълска", "Путинска" или "Диетата на Юрий Лужков". Основното в тази диета се състои в липсата или в минималното поемане на въглехидрати за сметка на белтъчините и мазнините. - За 5 седмици може да се свалят до 12 кг.  С  нейна помощ може да задържите  теглото  си, каквото ви харесва. Всеки продукт се оценява в условни единици или "точки" в зависимост от съдържанието на въглехидрати.

При липса на въглехидрати в храната, тялото ще изразходи запасите си в РНК на клетките след 12 часа и ще започне да черпи енергия от мастните депа, които се отлагат в подкожния слой. На същия принцип камилата синтезира вода, но в случая нашата диета има друга цел. С оглед на факта, че храната ще бъде значително по-малко от нормата на въглехидрати и мазнини, техният дефицит ще се попълни с растителни фибри, витамини от пресни зеленчуци и протеини. За по-точни изчисления диетолозите следят въглехидратния баланс в килокалории. Това обаче е доста трудно, тъй като дори за един и същ продукт условията на обработка променят енергийната стойност (например тя е различна при пържене и варене на пара). За разлика от тях, кремълската диета е по-малко точна, но за сметка на това в пъти по-проста.  Балансът се записва в точки според таблиците на диетични продукти на Кремъл (вижте най-долу) или според калкулаторите на рецептите за диета на Кремъл..

Червената граница на Кремълската диета е 40 точки и е изключително нежелателно да се преминава през нея и да се надвишават тези точки. Ако се спазва тази препоръка, загубата на тегло до 5 килограма е гарантирана за 7 дни. Ако обаче след няколко седмици на отслабване, нарушите броя на точките и ги увеличите до над 60, тогава отново ще качите килограми и ще напълнеете.

В таблицата на Кремълската диета за всеки продукт се определят точки, които отразяват енергийната стойност на този продукт, като се отчита съдържанието на протеини, мазнини и въглехидрати в него (например за 100 грама захар, броят точки е от 96 до 99,9, което повече от удвоява дневната стойност на допустимите точки).

Кремълската диета сама по себе си не спада към категорията на бързите начини на отслабване. Но ако спазвате стриктно нейните препоръки, може да постигнете забележителни резултати. Вторият плюс на кремълската диета е, че няма строго определено меню. Можете да ядете всичко, което искате, но не бива да прехвърляте границата от 40 точки.

точкова диетаКакво е забранено да се яде?
Сладкото, солта, хлябът, макаронените изделия, картофите, оризът, фасулът, лещата. На първо време ще се лишите и от плодове, зеленчуци и сокове, съдържащи повечко въглехидрати. Най-важното е да не хапвате сладко. Дори един бонбон може да наруши метаболитния цикъл и да прекъсне процеса. Той ще надхвърли дневния ви "точков" лимит, а това няма да ви накара да се чувствате сити.
Какво е разрешено да се яде?
Всякакъв вид месо, включително дивеч, дори сланина; риба и морски дарове, кашкавал, сирене и зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати.   
 
Периоди в Кремълската диета

За да се намали теглото и да се стабилизира допълнително, стриктното спазване на правилата на Кремълската диета може да се раздели на три периода:

Първият период от Кремълската диета

Този период се разглежда като влизане в диетата. Продължителността му е около две седмици. Менюто е проектирано по такъв начин, че броят точки (въглехидратни единици), спечелени на ден, да не надвишава 20 (двадесет). Приоритет в това меню се дава на месо, яйца, риба, сирене и масло. За две седмици можете да свалите до десет килограма.

Вторият период от Кремълската диета

Вторият период е основният. Продължителността му е около шест седмици. Всяка седмица започваме да допълваме диетата с въглехидратни единици, като постепенно ги довеждаме до 40 (четиридесет) точки на ден. Увеличението ще бъде i около пет точки седмично.  Във втория период от Кремълската диета е необходим строг контрол на теглото. Ако няма положителна динамика при загуба на тегло, тогава трябва да върнете дневната норма за въглехидрати от двадесет точки и да преминете отново през първия период. Когато се постигнат желаните резултати, можете да продължите към третия период от диетата.

Третият период от Кремълската диета

Последният или третият период продължава от една седмица до два - три месеца. Може да увеличите точките с до 10 единици седмично. Максималното количество въглехидрати на ден не трябва да надвишава 60-шестдесет точки.  Спазването на третия период от кремълската диета ще ви позволи да разберете какъв е идеалният брой въглехидратни точки, необходими за стабилно телесно тегло. Препоръчително е да продължите третия етап от кремълската диета възможно най-дълго.

sunmag 1 26Примерно седмично меню

Ден 1

Закуска:  твърдо сирене 20 g  , 2 варени яйца , чай без захар
Обяд:  бульон с пиле и варено яйце, зеленчукова салата с черен пипер, слънчогледово масло 100 g,  чай без захар
Следобедна закуска:  нискомаслена извара 100 g .
Вечеря:  риба на пара, чаша нискомаслен кефир .

Ден 2

Закуска : протеинов омлет, чай без захар .
Обяд:  филе от щука, изпечено с гъби, 150 g, зеленчукова салата с печурки 150 g , чай без захар .
Следобедна закуска : чаша нискомаслен кефир .
Вечеря:  постна свинска пържола 100 г, салата от водорасли , чай без захар .

Ден 3

Закуска:  диетично извара 200 г с билки, кафе без захар .
Обяд:  зеленолистна салата 200 г , пилешко месо на скара 200 г .
Следобедна закуска:  купа малини.
Вечеря:  варен карфиол 100 г, пилешки гърди, запечени със сирене , чай без захар.

Ден 4

Закуска : сирене 100 г, 2 варени яйца , чай без захар .
Обяд:  варена риба , задушени тиквички.
Снек:  ябълка .
Вечеря:  листна салата 100 g, пържена риба 200 g , чай без захар .

Ден 5

Закуска:  обезмаслена извара, наденица , кафе без захар .
Обяд:  телешки черен дроб, салата от краставица и китайско зеле , чай без захар .
Следобедна закуска : доматен сок 200 ml .
Вечеря:  месо, печено с чушки и домати , чай без захар .

Ден 6

Закуска:  омлет от две яйца, кафе без захар .
Обяд:  варени калмари с майонеза 200 г, пържено свинско филе с яйце, чай без захар.
Снек:  орехи 30 g .
Вечеря:  варена риба 200 г, листна салата 200 g , чаша айран.

Ден 7

Закуска:  варена риба, варено яйце , кафе без захар 
Обяд:  чушка, пълнена с кайма , салата с водорасли
Снек:  варени скариди.
Вечеря:  телешка пържола 200 g , чай без захар )

Източник: https://www-kp-ru

ТОЧКОВА ТАБЛИЦА НА ХРАНИТЕ

tochkova dieta

 

 Напомняме ви, че статията има информационен характер, а не лечебен.  Само вашият лекар може да определи какво е най-добро за вас. Сайтът не носи отговорност за евентуални  щети при прилагане на статията