Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

ЗДРАВЕ В ЧАША ВСЕКИ ДЕН - СОК ОТ ЯБЪЛКА, МОРКОВ И ДЖИДЖИФИЛ

apples juise1420044

Доброто здраве е пряко свързано с доброто настроение. Затова е особено важно денят ви да започва добре, с усмивка, с хубава музика, с протягане и леко раздвижване. Разбира се, голяма част от вас свързват началото на деня с изпиването на първото кафе. Други са си създали навика да пият топла вода, понякога с добавка на лимон и мед.  Нашата препоръка включва нещо наистина свежо, вкусно и наистина здравословно – прясно изцеден сок от ябълки, моркови и джинджифил. Комбинацията от полезни съставки в трите продукта ще ви осигурят наистина ударно начало на деня. Витамините в ябълката, бета-каротенът в морковите и ободряващото действие на джинджифила ви гарантират добър тонус, усмивка и настроение. С една чаша сок ще постигнете поне три полезни ефекта. Ще хидратирате организма си, ще му дадете витамините и минералите, от които се нуждае и не на последно мястоще го подкрепите в борбата с вирусите, благодарение на джинджифила. А това особено през зимния сезон е особено важно.

Защо изцеден сок, а не цели плодове?

Защото на сок можете да приемете полезните вещества от две ябълки и 3 моркова, примерно. Ако се опитате да ги изядете в суров вид, ще трябва да спрете след първия морков, защото засищат прекалено много.

apple juiceАко нямате сокоизстисквачка?

Настържете ябълките и ги завийте в чиста марля. Изстискайте сока от плода. С морковете и джинджифила е по-сложно. Може да ги замените с някакъв цитрусов плод - портокал или лимон. И все пак, не е ли по-добре да платим еднократно цената на една сокоизстисквачка, отколкото няколко пъти да платим за лекарства?

Ето и няколко разновидности на комбинацията „ябълки и моркови“ и тяхното действие върху организма:

Сок от ябълки, моркови и магданоз

Магданозът съдържа огромни количества витамин С и има диуретично действие. Освен това действа благоприятно на гладката мускулатура и успокоява спазмите при месечен цикъл.

Сок от ябълки, моркови и целина

Специфичната на вкус целина придава особена пикантност на комбинацията от ябълка и морков. Добавяйте я често, защото е богата на калций, цинк и фосфор, с което помага на костите. Предпазва и от затлъстяване.