Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

СОКЪТ ОТ НАР Е ЕСТЕСТВЕНА ВАКСИНА СРЕШУ ГРИП

Началото на зимата идва с порция сезонни вируси, които ние се опитваме да преборим, прибягвайки много често до природни продукти. Истината е, че повечето от нас не обичат лекарствата. Експертите по здравни грижи напоследък препоръчват като естествена ваксина против грипа пиенето на сок от нар.

Според тях редовната консумация на прясно изцеден сок от нар повишава имунната система и ни предпазва от грипните заболявания. Точно затова наричат сока от нар – естествена ваксина.

nar trapezata webЗимата приближава и заедно с нея пристигат всички сезонни болести, включително грипа. Последните дни има множество дискусии по темата за профилактиката на вирусите. Лекарите твърдят, че се очаква безпрецедентно настъпление на грипните вируси и поради тази причина все по-активно канят възрастните хора и децата, да си поставят противогрипни ваксини.
Ако обаче по някаква причина вие не възнамерявате да го направите, има природни способи, които според много експерти, действат подобно на медицинските ваксини.
Един от тях е консумацията на сок от нар.

pomegranate open 196800 1920Може би не всеки знае, но сокът от нар е истински натурален концентрат от витамини, минерали и антиоксиданти. През последните години научната общност фокусира вниманието си върху предимствата на този продукт и различни изследвания успяха да докажат, че този продукт е истинска природна бомба, която укрепва имунната система, благодарение на хранителните си вещества като витамин С, желязо, магнезий, натрий, манган, мед, цинк. Поради тази причина е препоръчително да се консумира интензивно през този период, за да се избегне грип и други неразположения, характерни за студения сезон.

Освен че предотвратява появата на грип, сокът от нар насърчава работата на сърдечно-съдовата система, предотвратява артериосклерозата, забавя прогресията на някои тумори на дебелото черво и на гърдата.
Сок от нар можете да направите в домашни условия по най-простичкия начин. Достатъчна ви е само сокоизстисквачката.

Източник: www.ilmessaggero.it