Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

УЧЕНИ СЪЗДАДОХА ИДЕАЛНАТА НАПИТКА СРЕЩУ МАХМУРЛУК

Махмурлъкът е най-гадната част от общо взето приятните усещания, които предизвиква обръщането на няколко чашки алкохол. Затова учените не спират да търсят способи за облекчаването на последствията от препиването.
Наскоро група индийски учени обявиха, че са открили най-доброто лекарство срещу махмурлук. Забърканата от тях напитка съдържа сок от круша, сладък лайм и кокосова вода, съобщи в. "Мирър".

lemon 683600 1280За да създадат напитката, учените от химико-технологичния институт в Мумбай са анализирали ефекта на различни хранителни продукти върху два ензима, разграждащи алкохола. Резултатите им показали, че най-ефикасни в това са крушата, сладкият лайм, кокосовата вода, сирената, краставицата и доматите.

Сиренето обаче не е толкова апетитно в напитка. При тестовете за вкус с най-добри показатели се оказал сокът в следните пропорции:
pears 1209915 128065 процента круша,
25 процента сладък лайм
10 процента косова вода.
Тази напитка увеличава активността на единия ензим с 23 процента, а на другия - със 70 процента, установили учените.

"Заедно с неприятните симптоми, махмурлукът носи и рискове за здравето, които могат да се отразят на ежедневието", казва ръководителят на екипа проф. Рекха Сингал.

Консумирането на напитката в компанията на сирене, краставица и домати може допълнително да облекчи симптомите на махмурлука.