Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

300 КАЛОРИИ ПО-МАЛКО НА ДЕН ЗАЩИТАВАТ СЪРЦЕТО

Ако намалите ежедневния си прием на калории с около 300 калории, това ще подобри функционирането на сърцето и ще намали рискът от сърдечносъдови болести. До този извод са достигнали специалисти от университета Дюк в Северна Каролина, цитирани от сайта MedicalXpress.

Изследването ич е обхванало 218 здрави участници под 50-годишна възраст. През първия месец от изследването доброволците се хранели 3 пъти дневно. Това позволило калорийният им прием да се намали с една четвърт.

visoko kravnoПри това те избрали един от 6 хранителни режима, изхождайки от културните си предпочитания и потребностите си. След това на участниците било предложено да се придържат две години към въпросния хранителен режим. Те ограничили приема на калории със средно 12%.

Резултатите показали, че участниците намалили телесното си тегло с около 10 процента, като отслабването било до голяма степен свързано с намаляване на мастната тъкан. 

hranene Освен това бил намален броят на биомаркерите, свързани с риск от метаболитни заболявания и хронични възпаления, допринасящи за развитие на рак, сърдечносъдови болести и намаляване на когнитивните функции.

По мнението на учените, дори хората със здравословно телесно тегло или с няколко килограма излишно тегло могат по този начин да нормализират кръвното си налягане, нивото си на холестерола и кръвната захар.