Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! НОВА ГОДИНА - НОВ СИЛУЕТ

new years day 4649609 1280
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Бъдете здрави и щастливи и вярвайте в себе си!

Януари е месецът на новогодишните обещания. Обещаваме си всевъзможни неща и стартираме годината с вяра, че ще изпълним всичко. За съжаление в повечето случаи първоначалният ни ентусиазъм и вяра постепенно отшумяват. Остава само разочарованието, че не сме изпълнили обещанията си.Но ако следваме няколко лесни съвета – ще успеем да изпълним новогодишните си желания, независимо дали те са да отслабнем или да започнем нова работа.
Пожелаваме ви тази година да изпълните всичките си новогодишни обещания.

Ето ги и нашите съвети за сбъдване на желания:

С малки крачки към голямата промяна

Ако новогодишните ви обещания са прекалено абстрактни и трудни за постигане, най-вероятно дори няма да опитате да се захванете с изпълнението им. Правете малки промени всяка седмица и постепенно и метoдично ще достигнете голямата цел. По-лесно и възможно, е да местите камък по камък, отколкото цяла планина наведнъж. Малките промени, към които можете да се приспособите лесно и да направите част от начина си на живот, ще ви доведат до дългосрочен успех и до желаната цел.

Поставете си срокове

Планът е мечта със срок, така че сбъднете мечтите си като определите срок. Ако през януари си обещаете, че ще отслабнете през тази година, най-вероятно ще попаднете в капана на „Ще започна от следващия понеделник“. Вместо това определете точни дати за всяко нещо, което искате да постигнете. Направете си план /следвайте предната точка/. Конкретните дати ще ви помогнат да разпределите времето и усилията си по най-добрия начин и да не се стресирате от това, че трябва да започнете промяната.

Вярвайте, че можете да се промените

Не се съмнявайте, че можете да се промените. За тази цел са необходими няколко ключови условия, които всеки може да постигне. Съвсем накратко тези условия са следните:спрете да се надявате и да започнете да действате;

- не се страхувайте от промяната, а я направете;
- участвайте съзнателно в промяната;
- направете така, че желанията ви да отговарят на действията

Самовъзнаграждавайте се

Регулярно проследявайте прогреса си и измислете своя собствена система за възнаграждения, за да поддържате инерцията на силното желание. Например за всеки свален килограм, можете да си подарявате нещо специално: минус три килограма – нова книга; шест килограма – дамска чанта в любимия ви цвят. Създайте своята лична система за възнаграждения сега, за да виждате какво ви очаква при всеки следващ успех. Не се предавайте! Вземете всички награди, които сте си определили.

Консултирайте се със специалист

Всеки обича да споделя с близките си факта, че е започнал нова диета. Мислим си, че така ще получим подкрепа и ще се чувстваме отговорни да завършим започнатото. Истината за съжаление е друга. Проучванията показват, че самото действие на обявяване на целите ни пред други хора, намалява вероятността да ги постигнем. Това е така, защото усещането на удовлетвореност, което получаваме от оповестяването на намеренията, води до преждевременно и заблуждаващо чувство за успех.

Бихте имали много по-голям успех, ако не показвате по никакъв начин, че сте на диета. Или ако спазвате така нареченото “тихо отслабване”. При този начин на отслабване, човекът, с когото трябва да споделяте чувствата, радостите и затрудненията от режима, който спазвате, е специалистът по хранене, който го е съставил за вас. Той несъмнено може да ви даде най-подходящия съвет и подкрепата, която очаквате.

Бъдете реалисти

Нищо не ви доближава до провала повече, от поставянето на нереалистични цели. Ако си пожелаете да отслабнете с 15 килограма за един месец например, ще се демотивирате, когато това не се случи. Най-вероятно ще се откажете да опитате отново. Най-добрият начин за сваляне на килограми е бавно и стабилно – около 1 – 1.5 кг на седмица.

Ако все още не сте поръчали своя индивидуален хранителен режим, сега е моментът да го направите. Започнете годината с конкретни действия, които ще ви помогнат да изпълните новогодишното си желание.