Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДОМАШЕН ДЕЗИФЕКТАНТ?

Когато аптеките са празни, населението е настръхнало пред поредната зараза, нека повикаме на помощ неволята. Предлагаме ви 2 рецепти за дезинфектант за ръце, като основната съставка за дезинфекция и в двете е спирт. Приготвянето им не е сложно. Дори е приятно и по качество и състав дезинфектанта почти не се различава от купешкия.

Има две основни формули или "рецепти", които са препоръчани от Световната здравна организация. Едната е по-течна, но не толкова щадяща към кожата ни, а втората прилича на гел и общо взето е като всички гелчета, които си купуваме от мгазините. Те не изсушават и дразнят толкова кожата ни.

*Моля, обърнете внимание на съдържанието!* Не излагайте на пряк огън, слънчева светлина, не пушете и спазвайте всички необходими мерки за безопасност с работа със спирт и други лесно запалими и избухливи съставки! Изопропиловият алкохол (спирт) при вдишване причинява замайване и главоболие. Не се навеждайте над него за да не вдишвате изпаренията му!

desinfecter mains

 Дезинфектант за ръце – рецепта 1

80% изопропилов алкохол (спирт)
20% преварена вода (по желание дестилирана или розова вода)
по желание 2 – 3% глицерин

Всички съставки се смесват в шише с пулверизатор и се разбъркват (разклащат).

 Дезинфектант за ръце – рецепта 2

100 мл алое вера гел за мазане
50 мл изопропилов алкохол (спирт)
30 капки етерично масло по избор (лавандула, чаено дърво, лимон, мента и др. подобни с антибактериални и антисептични свойства)

Всички съставки се смесват, разбъркват се и се преливат в шише с пулверизатор