Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

5-ТЕ НАЙ-ПОЛЕЗНИ ХРАНИ ЗА ЛЕТНИТЕ МЕСЕЦИ

im toten meerСлънце, жеги, моренце и отпуска. Това са думичките, с които свързваме летния сезон. Но за да се запазим свежи и бодри през най-горещите месеци, трябва да се замислим каква храна приготвяме и какво слагаме на трапезата си. Без съмнение трябва да включим в нашия хранителен режим такива продукти, които да ни осигурят добра хидратация и енергия през целия ден. Затова сега ви предлагаме ТОП 5 на храните, които са идеални за лятото и ще ви помогнат да се почувствате в най-добра кондиция.

watermelonДИНЯ

Динята е идеалният продукт за хидратиране през лятото. Този сочен плод ни снабдява с течности, а освен всичко друго е символ на лятото и жегите. В съставът й се съдържа предимно от вода - в 100 грама продукт водното съдържание е 91,45 грама. Именно за това няма по-подходящ плод през лятото за оводняване, охлаждане, пречистване на бъбреците и ред други неща. Динята е богата още на витамин А и C, които подобряват имунната система и състоянието на кожата. За спазващите кето или нисковъглехидратен режим е важно да знаят, че в 100 грама диня има 7 грама въглехидрати. Което прави този сочен плод незаменим наш спътник през лятото и прекрасен начин да се охладим и насладим на вкуса на лятото.

cherries 5337356 1280ЧЕРЕШИ

Не познавам човек, който да не обича череши. Този сочен плод е не само вкусен, но и много богат на витамини и антиоксиданти. Черешите също съдържат много вода и електролити и са богати на витамин А, С, В4 и К1. Всичко това помага за добрата хидратация на организма през лятото и за поддържането на правилния баланс на течности в организма. Черешите също подпомагат борбата с възпалителните процеси в организма. Летният сезон е изключително подходящ да си направите "черешови дни", като един ден от седмицата замените храната с доза череши - 1,5 кг- би следвало да разпределите на порции през целия ден. Това е чудесен начин за пречистване.

orangesЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ

Лятото е най-доброто време за консумация на цитруси и фрешове от тях. Лимоните, портокалите и грейпфрутите са изключително богати на витамин C, който подобрява имунната система и освен това стимулира организма в борбата му с горещините. Освен това, цитрусовите плодове имат антиоксидантни свойства, заради високото си съдържание на флаваноиди, а те подпомагат здравето на кожата и общото укрепване на организма.

green saladСАЛАТА С ПРЕСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Изобилие на пазара, разнообразие от зеленчуци. Какво по-подходящо време от лятото, за да разнообразите трапезата си с най-разнообразни салати от пресни зеленчуци. Доста често те са в състояние да ви заменят обяда и вечерята и да ви спестят готвенето и висенето над печката с часове. Домати, краставици, маруля, пресен спанак, прясно зеле, салата айсберг, рукола, чери доматки и какво ли още не. Всички тези продукти са богати на вода и фибри, което ги прави отличен избор за хидратиране и поддържане на здравословното тегло. Зеленчуците освен това са ниско калорични, почти лишени от въглехидрати и пълни с витамини и минерали, които подпомагат общото укрепване на организма ни.

ice creamЗАМРАЗЕНИ ПЛОДОВЕ И СЛАДОЛЕД

Няма как да си представим лятното си хранене без сладоледът и неговият приятел замразените плодове. Замразените боровинки, малини и ягоди са отличен начин да се охладите и да се насладите на здравословен десерт. Има и куп сладоледи, които могат да бъдат направени от пресни плодове и това да намали калорийния им състав, което ги прави особено подходящи за горещите летни дни.

От голямо значение е да отделите специално внимание на храненето си през летните месеци. Изборът на подходящи храни ще ви помогне по-лесно да понесете жегите. Освен това изборът на храни има особено значение за поддържането на нашето здраве и доброто състояние на организма. Динята, черешите, цитрусовите плодове, пресните зеленчуци и замразените плодове са само някои от вкусните и полезни опции, които можем да включим в дневната си диета. Насладете се на лятото и запазете себе си свежи и здрави.