Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

10 ПРОДУКТА, КОИТО МОГАТ ДА ЗАМЕНЯТ ЛЕКАРСТВАТА

Доктор Франсис Рубин в интервю за списание Focus назовава кои продукти могат да заменят лекарствата и да подобрят здравето, съобщава life.ru.

Лекарят вярва, че правилното хранене може да предотврати много заболявания, както и да замени лекарствата. Рубин обаче предупреждава: в някои случаи няма алтернатива на лечението с медикаменти.

Десетте най-полезни храни, които д-р Рубин изброява са: овес, мед, джинджифил, картофи, зеле, куркума, зехтин, сол, лимон и лук. В допълнение, те могат да се използват както като маски, така и като компреси с терапевтичен ефект.

oats 3717095 1280Овесените ядки и зелето са много полезни за чревното здраве. Овесът намалява холестерола и благодарение на фибрите помага за предотвратяване на рак, а зелето ще помогне за улесняване на храносмилането.

За външна употреба овесът успокоява кожата. Лекарят препоръчва да го използвате при невродерматит.

Рубин обръща особено внимание на дезинфекционните свойства на меда и солта. Така че, медът е незаменим при бронхит, а компресите с него - при артроза. Тя съветва бани със солена вода на пациенти с подагра.

ginger 1714196 1280Лекарят отбелязва, че не може да си представи зимата без джинджифил, който има ободряващ ефект и е полезен за кръвоносните съдове. Сред положителните ефекти, Рубин изтъква изтъняването на кръвта, понижаването на захарта и холестерола и храносмилателните ползи. Освен това обвиването на джинджифил е полезно за бъбреците.

Растителните масла засилват здравето на сърцето, смята Рубин. Тя отбелязва, че лъжица зехтин помага за укрепване на кръвоносните съдове, а лененото семе предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

turmeric 3251560 1280Можете да се справите с главоболието, приемайки кафе с лимон. В допълнение, този цитрус омекотява кератинизирана кожа на лактите и стъпалата.

Маски от мед и куркума помагат да се справят с акне. При поглъщане тази подправка предотвратява появата на възпалителни процеси в организма. Според Рубин рискът от рак е намален.

Лучената супа помага в борбата с цистита, а варените картофи се борят с киселини, казва лекарят.