Здраве и красота от природата!

Вход  \/ 
x
x
x
Регистрация  \/ 
x

ЗАХАРТА СЪСТАРЯВА КОЖАТА И Е ВИНОВНИК ЗА БРЪЧКИТЕ

Откриха идеалният естествен заместител на тихия убиец
Тихият смъртоносен убиец - това е едно от определенията за бялата рафинирана захар и то не без основание. Доказано е, че консумацията й води до пристрастяване, а организмът получава твърде много въглехидрати и калории с нулева хранителна стойност. И като бонус - консумацията на захар и сладки неща води до риск от 76 заболявания по данни на Световната здравна организация. Диабет, напълняване, повишени нива на пикочната киселина, подагра, са само част от тях. Има и още един крайно неприятен ефект от консумирането на сладки неща. Захарта съсипва кожата и я състарява скорострелно и необратимо. Доказано е, че една от причините за появата на бръчки е именно захарта.
По тази и ред други причини, човечеството се опитва да намери заместители на тази бяла отрова.

През годините са добивали известност различни изкуствени и естествени подсладители като захарин, аспартам, цикламат. Впоследствие някои от тях са били забранявани за употреба. Има и естествени подсладители, които се съдържат в някои растения и плодове - ксилитол, сорбитол, манинил, а също и стевия. Но заради специфичния си вкус доста от тях не са особено предпочитани за консумация.

От няколко години в редицата на естествените подсладители се подреди и ЕРИТРИТОЛЪТ, който се среща в крушите, динята, гроздето, царевицата и други. Смята се за един от полезните подсладители, наред със сорбитола и ксилитола.

Практически еритритолът няма енергийна стойност. При консумация бързо се всмуква в тънките черва и и почти веднага се извежда от организма чрез урината.
Еритритолът значително намалява риска от затлъстяване, което е рисков фактор за много заболявания: захарен диабет, сърдечни патологии (исхемична болест, инфаркт на миокарда); съдови патологии (варикоза, атеросклероза); жлъчно-каменни болести, холецистит, артрит.
Азбучна истина е, че по-пълните хора живеят по-кратко от слабите. А и наднорменото тегло влошава качеството на живота ни. При грамотно използване Еритритолът има много ползи. При диабет ползата от него се заключава в облекчаване на процеса на контрол на равнището на захар в кръвта при болния.

Единственото, за което трябва да се внимава, е да не се прекалява с количеството, защото прекалената му употреба може да предизвика разстройство и да ви причини неудобството от често ходене до тоалетната. Специалистите съветват да го избягват и хора, които имат синдрома на раздразненото дебело черво. Иначе еритролът е изключително подходящ за диабетици и предпазва зъбите ни от образуване на кариеси. Последните са неизбежни при честата употреба на сладки неща. В диетичното хранене се използа основно за подслаждане на кафе, чай или други напитки. На вид много прилича на кристалната захар, но има специфичен охлаждащ вкус, който остава в устата след консумацията му.

Еритритолът има все по-разширяваща се област на приложение. Подсладителят е идеалния заместител на захарта във всеки здравословен и балансиран хранителен режим.